Politiek

Forza!

Met het nummer Forza! van Nelly Furtado op de hoofdtelefoon denk ik aan mijn persoonlijke strijd voor meer democratie in Nederland. Een strijd die voor mijzelf eigenlijk al begon op mijn middelbare school toen ik middels columns in de schoolkrant verscheidene malen de elite opriep meer rekening te houden met het volk. Deze strijd voerde mij vervolgens langs diverse politieke partijen via welke ik invloed uit trachtte te oefenen op ons politieke bestel.

Mijn strijd heeft enige jaren een luwte gekend, maar is met het verzamelen van handtekeningen voor het referendum van 6 april voor mij persoonlijk geworden. Ik zie mijn strijd voor meer democratie nu als een doel op zich, welke ik kan bereiken op diverse manieren. Uiteraard sta ik hierin sterker als ik dit met een groep vrienden doen, vandaar dat ik ook betrokken ben bij de stichting Burgercomité-NL.

Als burger voel ik mij bij tijd en wijle volslagen genegeerd door de politiek. Het lijkt wel of politiek en burger een soort slecht huwelijk hebben, waar beide partners graag vanaf willen maar het gewoonweg niet kunnen. Want waarom werden wij burgers niet gehoord toen men besloot om ons land over te leveren aan het monster dat wij de EU noemen? In 2005 trapten wij burgers hard op de rem, maar men negeerde ons. De toen gereferendeerde Europese grondwet kwam er toch, in weerwil van de uitslag van het referendum.

Uiteraard is het van belang dat u komt stemmen op 6 april, het referendum met betrekking tot het associatie-verdrag met Oekraïne. Uiteraard kan er niemand naar u luisteren als u de moeite niet gaat nemen om naar het stemlokaal te wandelen, maar ook als men weer eens niet naar u gaat luisteren is uw stem van belang.

Een hoge opkomst, met een grote Tegenstem is namelijk niet zomaar te negeren. En doet men dat toch, dan zal dat lieden als ikzelf alleen maar meer motiveren om hard te strijden voor meer democratie en meer inspraak!

Wij, de demos, zullen het die partijen die de uitslag van het referendum negeren, duur betaald gaan zetten. En daar gaan wij het best samen voor strijden! Steun daarom het Burgercomité-NL

You Might Also Like