Opinie

State of the EU Union 2019: Ursula Von der Leyen : 1 Biljard voor klimaat in komende 10 jaar!

De speech gaat voor een groot deel hoe Duitslans ex minister van defensie en bilderberg lid Ursula von der Leyen de opbouw van de EU heeft beleeft.

10:36

Maar dat betekent niet dat we het oer vertrouwen in Europa vandaag de dag niet meer hoeven te bevestigen . En europa staat voor uitdagingen : U kent ze allemaal: Brexit, het versterken van populisten. De handelsoorlog tussen de USA en China belast onze onderneming en economische ontwikkeling in Europa . De fragiliteit van onze eenheid als buurlanden.

18:53 : de boodschap van de jeugd die nu de straat op gaat is niet mis te verstaan. Het is onze verantwoordelijkheid om de Keimaatverandering te bestrijden. We moeten onze maatregelen treffen en in innovatie en onderzoek investeren En een economische en industrie politiek bedrijven die op de toekomst is ingericht . En we kunnen en moeten dat doen.

  • Dat Europa in 2050 het eerst klimaatneutrale continent wordt.

Nu is het ook duidelijk dat Europa wereldwijd verantwoordelijk is voor 9 tot 10 % van alle CO2 uitstoot. Maar Europa kan de leiding nemen bijvoorbeeld met co2 arme technologieën. Het kan zijn dat klimaatinvesteringen economische winst brengt en economisch duurzaam kan worden. En dat er daar door nieuwe beroepen en nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan. Het kan de mogelijkheid van de kringloopeconomie aantonen.

  • En daarom wil ik het eerste Europese klimaatwet aan u voorleggen die deze politieke doelen in bindend recht omzet.
  • Hier voor hebben we massale investeringen nodig. Ik wil een toekomstplan voor Europa voorstellen en delen van de Europeese investeringsbank in een klimaatbeschermingsbank omvormen. Zo kunnen we in de komende 10 jaar een biljoen!!! euro aan investeringen Mobiliseren en de klimaatbescherming in de politiek en werkgelegenheid inbrengen en verder naar voren brengen.

We hebben maar een aarde en als we maar lang genoeg roofbouw plegen. Dat thema laat zich niet aan de kant zetten en het thema laat zich ook niet in een valscherm vangen . We moeten nu handelen. En als we het goed doen dat is het mooie er aan dan is dat iet alleen goed voor onze planeet. Maar dan komt China ook bij ons de kunst af kijken. Zij zijn nu ook bezig met de handel in CO2 uitstoot en ze kijken nu hoe wij van onze fouten hebben geleerd. Als we het goed doen is Europa wereld wijd het voorbeeld in het opstellen van klimaatfinancieringen. Dan is Europa Exporteur in groene innovatie. Dan kan Europa een voorbeeld zijn voor een vindingrijk en spaarzaam leven en werkomgeving en producerring. Kortom Europa kan trendzetter worden als we samen dit idee ter hand nemen en op deze samenwerkingskracht ook vertrouwen.

30:24. Als we over het westen van de balkan spreken herinneren we ons ook aan de herfst van 2015 toen er duizenden migranten aan de Duits Oostenrijkse grens aankwamen. Als we nu over migranten spreken is dat maar een klein gedeelte van dat aantal. De volgende vraag is nog niet beantwoord: Hoe kunnen we in ons nabuurschap omgaan met deze immigranten. Ik heb sinds deze zomer vele gesprekken met regeringen en staatshoofden gevoerd.

Het is duidelijk dan Europa zo niet door kan gaan. Ook aan de landen die de boel blokkeren is de boodschap : Migratie zal niet weg gaan , migratie zal blijven. Ze willen terug aan de onderhandelingstafel en ze (de vissengrad landen?? ) willen over een duurzame oplossing spreken. En het zal duidelijk zijn dat ieder lidstaat solidair aan deze oplossing bij moet dragen. Er zullen nieuwe lichtpunten zullen in alle gevallen gelden:

  • Europa zal een open continent blijven wat met de rest van de wereld uitbreiding zoekt.

Niet het prikkeldraad hoort bij de Europese levenswijze maar het grensoverschrijdende onderzoek, rijzen en handeldrijven.

  • Net zo als civiel recht en het beschermrecht voor de zwaksten.

Maar we kunnen ook niet meer beloven dan dat we na kunnen komen.

Een makkelijkere oplossing heb ik ook niet in de keuken.

Wat ik u toezeggen kan is mijn commissie vanaf de eerste dag dit thema dat van binnen leeft in onze gemeenschap op zal nemen en zal uitwerken tot een voorstel wat ik jullie in het eerste deel van 2020 aan u wil voorleggen.

You Might Also Like