Nieuws

Red het raadgevend referendum ! Teken Nu !

 

https://www.meerdemocratie.nl/referendum

Teken hier de petitie voor behoud wet raadgevend referendum ! Beste lezers..  Zo als we gezien hebben gaan de regerende partijen niet alleen het bindende maar ook het raadgevende referendum afschaffen. Dit gaat Burgercomité Nederland te ver! Wij willen juist bindende referenda! Dit omdat in de wet raadgevend referendum gaten zitten waar politici misbruik van kunnen en zullen maken. En dat is niet omdat er geen duidelijkheid is . Maar dat is om dat de wet raadgevend correctief referendum door partijen als VVD D66 en PVDA niet is uitgevoerd. Bij de behandeling van de uitslag van het referendum over de Oekraïne is artikel 11 van de wet  raadgevend correctief referendum verdraaid.  De letterlijke tekst is:

Artikel 11

Indien onherroepelijk is vastgesteld dat een referendum heeft geleid tot een raadgevende uitspraak tot afwijzing, wordt zo spoedig mogelijk een voorstel van wet ingediend dat uitsluitend strekt tot intrekking van de wet of tot regeling van de inwerkingtreding van de wet.

Premier Mark Rutte heeft van de partijen die deze wet hebben opgesteld de ruimte gekregen om deze regel niet uit te voeren. Dit was de doodsteek voor het referendum. Nu er geen meerderheid blijkt voor een bindend referendum kunnen ze gemakkelijk ook het raadgevend referendum schrappen. Want dat was toch maar een tijdelijk voorafje ! Schande !!!  Ze blokkeren zelfs een referendum over deze intrekkingswet.  Natuurlijk zullen wij dan ook van de partij zijn. Lees het artikel over het volksreferendum wat we van plan zijn Wil je ook helpen ? Meld je dan nu aan via ons contact formulier !

You Might Also Like