Buiten-parlementair Referendum Klimaat en Energie.
met ,voor, door u
Een buiten-parlementair referendum is een influencer bij uitstek, met een grote invloed op politici en beleid. Ook al heeft het formeel gezien een beperkte rechtsgrond.
Het organiseren en uitvoeren is een ‘hell-of-a-job’ maar gaat met een gezamenlijke en gemotiveerde inzet zomaar lukken.
Na het afschaffen van het Raadgevend Referendum is u een Correctief Bindend Referendum beloofd, helaas verdween dit even snel in de kliko als uw stembiljet.
Derhalve zal elk volgend referendum buiten-parlementair zijn. Een burgerinitiatief voor het recht van vrije meningsuiting. Kleuren binnen de lijntjes van wat over is van onze rechtsstaat, omdat het parlement zichzelf van het speelveld heeft gestuurd. Bij een referendum hebben de meeste politici en bestuurders geen warm gevoel, ook of juist die met het etiket democratisch. Nog erger, zij achten u te dom.
De ontwikkelingen binnen de klimaat-energie bubbel vormen inmiddels een bedreiging, zoals dat met intens geloof wel vaker is.
De klimaatwetenschap is gebaseerd op virtuele modellen met teveel parameters (vrijheden) die structureel falsificeerbare alarmistische resultaten geven.
De energietransitie is vrijwel volledig afhankelijk van massale boskap en uit China komende molens en zonnepanelen. Met als gevolg een onbetrouwbaar wiebelstroom netwerk, waarbij de productie ook nog in buitenlandse handen is. En elke 20 jaar moet alles worden vervangen met een gigantische afvelberg van molenwieken, zonnepanelen en accu’s als gevolg.
Russisch gas, oorlog, woningbouw, kunstmest en voedselproductie laten we even rusten.
Mogelijk 80% van de bevolking betwijfelt of klimaat wel een issue is, even zovelen achten weliswaar een vorm van energietransitie nodig, maar geleidelijk zonder eco-terreur, verbranden van bossen, slavernij en niet bestaand geld drukken.
Dus is het tijd voor een Buitenparlementair Referendum waarbij wėl democratisch handelende politici en vele experts in de startblokken staan dit initiatief te ondersteunen. Parlementair hebben we niets te verwachten.
Welke stappen zijn nodig?
1. De vraagstelling, is simpel:
Wilt u het voorgenomen klimaat en energiebeleid voortgezet zien (ja/nee).
2. Inleidende acties
– Het houden van een online petitie.
– Het onophoudelijk publiekelijk aanspreken van politici en ambtenaren, alsmede het journaille. Op hun bureau of in het wild op straat.
3. Het aankondigen van het buiten-parlementair referendum, in de pers, bij gemeentehuizen en overheidsgebouwen maar vooral in de straten en op de markten van uw woonplaats. Val uw leefomgeving er op legale wijze rustig mee lastig.
4. Voorlichting. Neem als voorbeeld hoe GeenPeil dat aanpakte, enthousiasmeer clubs als ON en benader het journaille. Persoonlijk en door een lawine aan mails en brieven met activistische maar deugdelijke argumenten.
5. Het daadwerkelijke referendum.
In een internetachtige omgeving kan dit sowieso opgezet worden, zwakte is dat de validiteit eenvoudig kan worden bekritiseerd.
Het ultieme referendum is een soort gemeenteraadsverkiezing, zonder invloed van de overheid. In elke gemeente komen stembureaus in de koffietent, op de soos, op de markt. Onder uw toezicht.
Beter is dat gemeenten vriendelijk doch indringend worden verzocht ruimtes ter beschikking te stellen, eenvoudige maar feestelijke stemlokalen. Waar mensen een kopje koffie drinken, stemmen en communiceren. Uiteindelijk de vraag is slechts Nee-Ja, en halve A4-tjes zijn snel te tellen.
Dit vereist een platte maar grote organisatie met heel veel vrijwilligers. Nogmaals, met een beetje inzet gaat dat zomaar lukken, samen.
Wel zal dit op veel bestuurlijk en politiek verzet stuiten maar …. de gemeenteraad beslist. En die hebt ú gekozen.
Inderdaad, democratie pur sang.
Zeewolde en Barendrecht hebben ons weer laten zien dat democratie zomaar wel kan werken.
Crowdfunding gaat om een beperkt bedrag voor materiële kosten. Immers Nederland heeft een groot actief reservoir aan onbetaalde en onbetaalbare expertise en enthousiasme. Waar u onderdeel van bent.
Met ú kunnen we hieraan richting geven. Samen.
klimaatreferendum@gmail.com
070 3507070