Klimaat en Energie Referendum

 

 

Buiten-parlementair Referendum Klimaat en Energie

Een buiten-parlementair referendum is een influencer bij uitstek, maar heeft geen rechtskracht.

Wel is de invloed op politici en beleid onmiskenbaar groot.

Het organiseren en uitvoeren is een ‘hell-of-a-job’ maar gaat met een gezamenlijke en gemotiveerde inzet zomaar lukken.

 

Na het afschaffen van het Raadgevend referendum is u een Correctief Bindend referendum beloofd, hetgeen evenals ons stembiljet in de kliko verdween. Derhalve zal elk volgend referendum buiten-parlementair zijn. Een burgerinitiatief voor het recht van vrije meningsuiting, waarmee de overheid niet erg blij zal zijn. Wel is het kleuren binnen de lijntjes van wat over is van onze rechtsstaat.

Van, voor en door de burger, waarbij wel democratisch handelende politici en vele experts klaar staan om dit mede te ondersteunen.

Welke stappen zijn nodig?

1. De vraagstelling, deze is simpel:

Wilt u het voorgenomen klimaat en energiebeleid voortgezet zien (ja/nee)

2. Inleidende acties

– Het houden van een online petitie.

– Het onophoudelijk publiekelijk aanspreken van politici en ambtenaren, alsmede het journaille. Op hun bureau of in het wild op straat.

3. Het aankondigen van het buiten-parlementair referendum, in de pers, bij gemeentehuizen en overheidsgebouwen maar vooral in de straten en op de markten van uw woonplaats. Val uw woonomgeving er op legale wijze rustig mee lastig.

4. Voorlichting. Neem als voorbeeld hoe GeenPeil dat aanpakte, enthousiasmeer clubs als ON en benader het journaille. Persoonlijk en door een lawine aan mails en brieven met activistische maar deugdelijke argumenten.

5. Het daadwerkelijke referendum. In een internetachtige omgeving kan dit sowieso opgezet worden, probleem is dat de validiteit eenvoudig kan worden bekritiseerd.

Mooist is om in elke gemeente fysiek te stemmen, in de koffietent, op de soos, op de markt.

Het allerbest is in een door uw gemeente beschikbaar gestelde ruimte. Hiervoor zijn dan weer veel vrijwilligers nodig en een grote organisatie. Nogmaals, met een beetje inzet gaat dat zomaar.

Wel zal dit op veel bestuurlijk en politiek verzet stuiten maar….de gemeenteraad beslist. En die hebt ú gekozen. Inderdaad, democratie pur sang.

Zeewolde en Barendrecht hebben ons weer laten zien dat democratie zomaar kan werken.

Crowdfunding zal slechts beperkt nodig zijn, immers ook Nederland heeft een actief reservoir aan onbetaalde en onbetaalbare expertise en enthousiasme. Daar hoort u bij.

Met ú kunnen we hieraan richting aan te geven.

klimaatreferendum@gmail.com
070 3507070