Activiteiten

Stuur ons uw vragen over het intrekken van de Wet Raadgevend Referendum!

 

Het wetsvoorstel waarmee de regering het raadgevend referendum van ons af wil nemen, wordt aankomende dinsdag weer deels behandeld in de Eerste Kamer.  Hier treft u het wetsvoorstel aan. Om een lang verhaal heel kort te maken; na de Tweede Kamer mag de Eerste Kamer beslissen over een wetsvoorstel. Eerste Kamerleden, Senatoren, gaan het ingediende stuk demofobie opnieuw tegen het licht houden.

En dat doen ze grondig, althans daar lijkt het op. Wetsvoorstellen worden in de Eerste Kamer bijna altijd eerst behandeld in een commissie, die een voorbereidend onderzoek kan starten. In het geval van de intrekkingswet Wet Raadgevend Referendum, is zulks het geval.

Het voorbereidend onderzoek start aanstaande dinsdag en zal bestaan uit een schriftelijke vragenronde. U begrijpt dat wij de Senatoren graag helpen met het schrijven van goede vragen, omdat wij dit onderwerp zeer belangrijk vinden. Maar, hoe meer vragen er gesteld worden, hoe langer het onderzoek gaat duren…

En hoe langer het onderzoek gaat duren, hoe meer tijd wij hebben om ons voor te bereiden om de moeder van alle referenda, het referendum over de referendumwet.

Wilt u met ons meedenken, dan verzoek ik u vriendelijk al uw vragen nog voor zaterdag 14-05-2018 te mailen naar jasper@burgercomitenl.nl

You Might Also Like