Activiteiten

Burgercomite NL op pad

Vertrouw op vorst nog vrind, want zij draaien als de wind  (Johannes Vollenhove).

BurgercomiteNL is een organisatie van enthousiaste mensen die bezorgd zijn over de afgetakelde Democratie. Gemeenschappelijk doel van deze vogels van velerlei pluimage is het versterken van democratische processen. Zij doen dat door zich pro-actief te mengen in het debat, politieke vernieuwingen te ondersteunen en het indringend benaderen van politici. Gemeenschappelijk is hun afwijzing van de huidige koers van de EU, de bezorgdheid over de maatschappelijke deconfiture en politieke hysterie omtrent populisme, klimaat, vijandsbeelden en het gevaar van incompetente leiders. Ofwel de destabilisatie van het ooit trotse continent Europa met haar nationale identiteiten.

Prioriteit van vandaag is het ondersteunen van het Sleepwet Referendum. Zoals Amnesty, GeenPeil, Forum voor Democratie en vele anderen dat ook doen. Wij met de leuze

”Zeg NEE, tegen het sleepnet AIVD, en denkt u niet na, zeggen anderen voor u JA”

Een ezel stoot zich in’ t gemeen, geen driemaal aan dezelfde steen. Tweemaal eerder (2005 en Verdrag van Lissabon, 2016 Verdrag Oekraïne) stootte de Haagse politiek ons allen voor het hoofd en smeet ons tegen een steen. Zoiets werkt als een boemerang, dus gaan we er nog harder tegenaan. Toch eens kijken wie nu echt een ezel is.

Naast het intensieve flyeren werden actief handtekeningen geworven. Zo postte het team BurgercomiteNL op plaatsen waar nog geen alles overstemmende adhesie is, zoals rond het Binnenhof en gemeentehuizen.

Ze vroegen niet om geld, u zat niet vast aan Linda, Postcodeloterij of ander ongerief. Zij vroegen u om met Amnesty et.al. te tekenen voor een volgend corrigerend en vernieuwend geluid in het inmiddels angstig wringende Europa. Dat deed u, de drempel werd ruim gehaald.

Nu de volgende stap, het werkelijke referendum op 21 maart 2018. Twee maal zijn we in de luren gelegd door onze overheid, een derde keer weer? Ik dacht het niet.

Garanties en beloftes, dat is voor Ezels. Wij gaan er voor, en u kunt daar deel van zijn via info@burgercomitenl.nl

 

You Might Also Like